Araba almak için nereye gidilir?
Türkiye’de aracınızı devredebileceğiniz resmi kurumlar noterlerdir ve araç satış sürecinde noterlik işlemleri büyük bir titizlik gerektirmektedir.
Araba alınırken nereye gidilir?
Alıcı aracı satın almaya karar verirse, hem alıcı hem de satıcı notere ehliyet ve kimlik fotokopilerini ibraz etmelidir. Araçta satışı engelleyici bir şey yoksa satış sözleşmesi yapılır. İşlemler tamamlandıktan sonra alıcı geçici ehliyetini alabilir.
Araç satın alırken neye bakılır?
KULLANILMIŞ ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 1) Aracın kime ait olduğu bilgisi. … 2) Ekspertiz raporu. … 3) Mekanik durumu ve motor kontrolü hakkında bilgi. … 4) Lastik durumu. … 5) Kilometre. … 6) Hasar raporu … 7) Yedek anahtar ve donanım durumu. … 8) Resmi araç tesciliDaha fazla makale…
Araç alırken hangi işlemler yapılır?
Bunlar: taşıt vergisi, ceza kontrolü, TÜVTÜRK araç muayene talebi. Bu belgelerin eksiksiz olması noter işlemlerini hızlandırır. Bu sayede insanlar araçlarını gün içinde hızlı bir şekilde teslim alabilirler.
Araba devir ücreti 2024 ne kadar?
Noter vekilliği ücreti için 2024 yılında belirlenen genel düzenleyici ücret 783,82 TL’dir.
2 el araba alırken ödeme nasıl yapılır?
Bir araç satın alırken ödeme nakit, çek veya havale gibi farklı yöntemlerle yapılabilir. En çok tercih edilen yöntemler çek ve havaledir. Ödeme önceden yapılmalıdır çünkü araç teslim edildiğinde noter paranın ödenip ödenmediğini soracaktır.
Araba almak için en uygun zaman nedir?
Yıl sonu ve gelecek yılın ilk dönemlerinde karşınıza çıkacak fırsatları göz önünde bulundurarak piyasayı yakından takip etmenizi ve kesinlikle gerekmedikçe herhangi bir satın alma işlemi yapmamanızı öneririz. Kasım ve Aralık ayları birçok otomotiv şirketinin stoklarını eritmeye çalıştığı bir zamandır.
Arabanın en önemli yeri neresi?
Podye, özellikle kullanılmış bir araba satın almayı düşünen kişiler tarafından reklamlarda sıkça görülen bir terimdir. Aracın şasi parçalarından biri olan alt gövde, aracın güvenliği için hayati önem taşır.
Bayiden sıfır araba alırken ödeme nasıl yapılır?
Yeni otomobiller için ödeme yöntemleri, öncesi ve sonrası olarak gerçekleştirilir. Bu bağlamda: “Arabanın ödemesi ne zaman yapılacak?” sorusu sıklıkla merak konusu olur. Kısaca: Yeni araç için taksit planı çek, banka havalesi veya nakit olarak yapılır.
Kaç bin km’den sonra araba alınmaz?
Benzinli ve atmosferik motorlu, düzenli bakımı yapılmış araçlar 200.000 km’ye kadar kullanılabilir. Benzinli ve turbo motorlu araçların 150.000 km’yi aşmaması önerilir. Dizel araçlarda, atmosferik motorlu araçlarda menzil 250.000 km’ye, turbo motorlu araçlarda ise 150.000 km’ye kadar çıkabilir.
İlk defa araba alırken nelere dikkat edilmeli?
Yeni araba alırken nelere dikkat edilmeli? … Araç özelliklerinin detaylı incelenmesi. … Yakıt tipi seçimi ve uyumluluğu. … Uzun vadeli harcama planlaması. … Yetkili servis ağı ve desteği. … Test sürüşünün önemi ve dikkat edilmesi gerekenler. … Detaylı muayene ve teslimat öncesi kontroller.
2 el araç alırken ne yapılır?
İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler: Araç geçmişini kontrol edin. … Araç hasar ve ticari sicil kontrolü … Ekspertiz raporu. … Aracın VIN numarasını kontrol edin. … Aracın orijinal kilometresini sorun … Aracın trafik cezası durumunu kontrol edin. … Aracınızın mekanik parçalarını ve motorunu değerlendirin.
0 araç alırken notere gidilir mi?
Aracın ÖTV ödeme belgesi, Şoförler Odası tarafından düzenlenen yeni tescil belgeleri, zorunlu mali mesuliyet sigorta belgeleri ve gümrük trafik belgesi ile notere gidilmesi gerekmektedir.
Araba alırken noterden sonra ne yapılır?
Yetkili kişi tarafından noter tasdikli satış sözleşmesi düzenlenir ve alıcı ve satıcı tarafından adları, soyadları ve telefon numaraları belirtilerek imzalanır. Noter tasdikli satış sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcı kasiyere gider ve hesaplanan noter ve işlem ücretlerini öder. İşlemler sonucunda alıcı aracın geçici ruhsatını alabilir.
Araba alırken hangi evraklar gerekli?
Araç alım satımı için gerekli belgeler. Geçerli kimlik belgeleri. … Satın alma sözleşmesi veya noter tasdikli satış senedi. … Araç tescil belgesi. … Ayırma belgesi. … Araç tescil numarası … Trafik sigorta poliçesi. … Vergi numarası … Vekaletname. Daha fazla makale… •19 Ekim 2023
Param yok nasıl araba alabilirim?
Artık tek yapmanız gereken satın almak istediğiniz araca karar vermek. Daha sonra kimlik bilgilerinizle birlikte en yakın Fuzul Ev şubesine giderek peşinatsız araba satın almak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Araba almak için ne gerekiyor?
Araç alım satımı için gerekli belgeler. Geçerli kimlik belgeleri. … Satın alma sözleşmesi veya noter tasdikli satış senedi. … Araç tescil belgesi. … Ayırma belgesi. … Araç tescil numarası … Trafik sigorta poliçesi. … Vergi numarası … Vekaletname. Daha fazla makale… •19 Ekim 2023
Araba yapmak için hangi bölüme gidilir?
Otomotiv mühendisliği, fizik ve matematiğin hakim olduğu bir alandır. Bu bölüm araçların mekanik yapısını incelerken, aynı zamanda bir aracın nasıl üretildiği sorusuna da cevap verebilir. Otomotiv mühendisleri, baştan sona tüm araç üretim ve tasarım sürecine dahil olurlar.
Sıfır araba almak için ne kadar peşinat gerekir?
0 ile 400.000 TL arasındaki araçlar için en az bedelin %30’u oranında depozito gerekmektedir. 400.000 – 800.